Johannas Hembakta | Om Johanna
40604
page-template-default,page,page-id-40604,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-1.1,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

Om Johanna

Johanna Strand lever en stor del av sitt liv i bageriet som finns i Stalldalen, på norra Åland. Hennes två barn hjälper eller stjälper – lite om vartannat. Deg jäser, vaniljkräm tjocknar, tårtor pyntas, dofter blandar sig till en nostalgisk cocktail och flinka fingrar snurrar bullar som om det var exakt det som fingrar var avsedda för och inget annat.

Johanna köpte sitt första egna bageri som 23-åring. Då jobbade hon på ett trendigt kafé mitt i Vasa centrum och fick erbjudande av en bagarleverantör att ta över en bageriverksamhet i Kvevlax. Japp, sa Johanna som länge vetat att det var bröd och bakverk hon skulle ägna livet åt.
– Och exakt när jag visste det, det vet jag faktiskt inte. Jag bara vaknade en morgon och så fanns inget annat, säger Johanna.

I Stalldalen har Johannas hembakta hittat hem. Bageriet är först ut av ett antal företag som bosätter sig här, i ett livsstilscentrum på framväxande. Stalldalen är ett helt nytt koncept för Åland och om inte förr så blir det kafé hos Johanna igen till sommaren 2016.
– Fram tills dess tänker jag bara baka. Men man är förstås välkommen in för att handla bröd eller beställa det man behöver – tårtor, kakor, bullar eller annat gott.